Warme zomerdagen afgesloten…..

De laatste weken ben ik druk bezig geweest met het uitzoeken van mijn foto’s. Ik heb nu onderhand veel materiaal verzameld. Ook veel foto’s die ik nu niet meer de moeite waard vind om te bewaren. En dat moet ook wel. De harde schijf van mijn computer loopt nu aardig vol. Dus moet ik keuzes maken. Dit kost echter meer tijd dan ik had verwacht. Maar aan de andere kant biedt mij deze ‘operatie’ de mogelijkheid al mijn foto’s nog eens te bekijken. Ik kom in mappen nog leuke foto’s tegen waar ik te zijner tijd nog een blog over kan schrijven, zoals over ransuilen, eekhoorns, kraanvogels, kiekendieven en onze uitjes naar de Veluwe. De bedoeling is dat ik me daar de komende weken mee bezig ga houden.

Alleen foto’s uitzoeken is natuurlijk niet leuk. Regelmatig vind je mij nog in de polders van het mooie Oldambt. Zeker nu de dagen lang zijn, ga ik graag nog even naar buiten. Verleden week was het weer eens typisch Hollands. Tropisch warme zomerdagen worden afgesloten met onweersbuien. Deze buien zie je hier in de polders in de verte aankomen. Als kind vond ik dat al imposant. Ik stond toen achter ons ouderlijk huis naar de lucht te kijken, die steeds dreigender begon te worden. Nog steeds vind ik dat geweldig te zien. Het is dan zaak de buienradar goed in de gaten te houden en dan op tijd naar buiten te gaan.

Verleden week besloot ik de polders in te gaan in de hoop dat ik een onweersbui kon zien aankomen. Toen ik op de Hamer en Sikkellaan (net buiten Nieuw Beerta) reed, zag ik dat de lucht erg dreigend was. Het rommelde wat en de lucht werd steeds donkerder. Dat moment vond ik erg mooi om vast te leggen.

Naderende onweersbui

Ik had net deze foto gemaakt toen het ‘gerommel’ serieus begon te worden. Ik twijfelde  of ik nog even door moest gaan, maar toen voelde ik de eerste regendruppels. Snel heb ik mijn apparatuur gepakt en ben in de auto gaan zitten. Maar goed ook. Ik zat net in de auto en het water kwam met bakken naar beneden. Zo in één keer. Niet dat het een beetje begon te regenen en vervolgens steeds harder. Nee, nu werd een bak water kennelijk in één keer naar beneden gegooid. Dat was best heftig.

De buien trekken veelal over de Dollard weg naar Duitsland. Als je dan op de dijk staat, heb je een mooi uitzicht over de Dollard en de wegtrekkende buien. Vanaf de Hamer en Sikkellaan ben ik in de stromende regen naar de dijk gereden om een goed uitzicht over de Dollard te hebben. Als je dan op de dijk staat heb je dit geweldige uitzicht:

Wegtrekkende bui over de Dollard

Ik denk dat je het met me eens kunt zijn, dat dit genieten is.

Laatst zat mijn dochter bij me in de auto toen we door de polders reden. Ik ben met haar langzaam door de polders gereden om haar zo een aantal dingen te kunnen laten zien. Hierop merkte zij op: “Mam, geen wonder dat jij zo graag naar buiten gaat fotograferen. Wat zie je dan toch veel.”. Precies zo is het. Als je even de tijd neemt en goed kijkt, zie je ook meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *