Onweer in Oldambt

Deze blog schrijf ik op het moment dat het na een reeks van een aantal tropische dagen regent en onweert. Zoals te doen gebruikelijk in ons land, wordt de hitte namelijk verdreven met forse onweersbuien. Ik ken mensen die daar niets mee hebben, maar bij mij heeft het fotograferen van de ontladingen van dergelijke buien lang op de verlanglijst gestaan.

Gisteravond zag ik onderweg van Drieborg naar huis dat er veel ontladingen in de lucht waren. Een check op buienradar wees uit dat het nog wel even kon duren voordat de buien daadwerkelijk bij ons zouden arriveren. Ik ben dan ook maar weer met mijn camera het veld ingegaan.

In het veld kon je goed zien hoe de buien zich naderden. De natuur liet zich van z’n beste kant zien en gaf een geweldige lichtshow. In het zachte licht van mijn zaklantaarn dook op een gegeven moment een schim op. Deze schim bleek een ransuil te zijn, die geruisloos om mij heen bleef vliegen om vervolgens heel stil in de berm naast mij te landen. Waarschijnlijk had de uil een prooi gevangen.

De combinatie van de naderende onweersbuien en de ransuil maakten dat deze avond voor mij magisch was. In onderstaande foto’s kun je goed de ontladingen zien, maar ook wat die met de lucht doen. Het maakt niet uit wat voor weer het is, Oldambt is en blijft mooi.

Naderende onweersbui Oldambt
Onweer in Oldambt

2 gedachten over “Onweer in Oldambt

 1. Mooi gedaan Petra. Absoluut iets wat ook nog op mijn ‘bucket list’ staat.
  Vooralsnog geniet ik maar van jouw foto’s 🙂
  Groet, Geert

  • Hartelijk dank, Geert! Het heeft bij mij ook heel lang op de “bucket list” gestaan. Soms kwamen buien te snel opzetten of dat de buien op het moment dat ze hier waren niet meer dan regenbuien werden. Dan kwam het er niet van. Deze avond waren er al een geruime tijd veel ontladingen te zien. Dan heb je ook meer kans op een foto waarin je dat kunt vastleggen.

   Fijn te lezen dat je van mijn foto’s kunt genieten. Ik heb nog een groot aantal foto’s in mappen staan die ik op mijn blog wil laten zien. Ook vandaag ga ik een bericht met een aantal foto’s plaatsen. Ik hoop dat je die foto’s ook leuk gaat vinden.

   Hartelijke groet,
   Petra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *