Het begin van 2017

Vandaag is het alweer 7 januari 2017. Een week stelt niets voor. Dagen en weken vliegen gewoon voorbij. Dat heb ik ook in 2016 gezien. Wat is dat jaar snel gegaan. Terugkijkend op het jaar 2016 kom ik tot de conclusie dat ik mijn blog behoorlijk heb verwaarloosd. Het is voor mij een heel druk jaar geweest. Zo druk dat daarbij een aantal zaken minder prioriteit hebben gehad. Achteraf vind ik dat heel jammer.

Net als voorgaande jaren neem ik me ook dit jaar weer voor om meer aandacht te geven aan mijn blog. Nog steeds is mijn streven om regelmatig een bericht te plaatsen. Regelmatig zal dan moeten inhouden vaker dat 2 à 3 keer per jaar. Dit houdt in dat ik weer vaker buiten te vinden ben. Een beetje frisse lucht kan ook voor mij niet schadelijk zijn. Dus ik ga ervoor.

Het afgelopen jaar heb ik uiteraard wel foto’s gemaakt, maar een aantal zijn nog niet op deze blog gepubliceerd. Verder heb ik nog veel foto’s in mijn mappen staan, die een plaatsje op kiekart.nl verdienen. Dit zal de komende tijd ook moeten gebeuren. Ik kan jullie dus nog veel laten zien.

De eerste foto’s van 2017

Om de daad bij het woord te voegen, laat ik jullie hierbij een tweetal nieuwe foto’s zien. Deze foto’s heb ik gisteren, 6 januari 2017, in Blauwestad gemaakt. Het begin is er dus. Ik ben dit jaar al op pad geweest. Toen ik met mijn camera in Blauwestad stond, had ik wel spijt. Ik had niet gedacht dat het zo koud zou zijn.

De eerste foto heb ik tijdens de zonsondergang gemaakt. Ondanks de ijzige kou heb je nog de indruk dat de zon wat warmte uitstraalt. De reflectie van de strepen in de lucht in het water geven de foto iets extra’s.

Blauwestad tijdens zonsondergang

Na zonsondergang heb ik volgende foto gemaakt. Ik vond het al koud, maar op dat moment vond ik de kou niet leuk meer. Ik heb toen ook maar besloten om op te ruimen en naar huis te gaan.

Blauwestad na zonsondergang

Dezelfde plek, dezelfde standpunt met maar een kwartier verschil en toch een heel andere sfeer in de foto. Soms kan het de moeite waard zijn nog even af te wachten wat het licht doet. En heel soms kan het dan ook net even te koud worden. ?

2 gedachten over “Het begin van 2017

  1. Ik heb zelf jaren in Scheemda gewoond. Ben er al jaren weg. Zag deze beelden van jou. Vind het ontzettend mooi, want het Oldambt vergeet ik nooit weer. Dank je wel.

    • Ik vind het leuk te lezen dat u de beelden zo mooi vindt. Hartelijk dank. Oldambt was en is nog steeds heel mooi. Ik hoop nog veel meer mooie foto’s van het Oldambt op deze site te kunnen plaatsen.

      Met vriendelijke groet,

      Petra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *