Winterse taferelen

Na ruim twee jaar begon het eindelijk op 7 februari 2021 weer een keer te sneeuwen. Oorzaak hiervan was storm Darcy die naast veel wind ook voor een wit landschap zorgde. Door de dikke wind is veel sneeuw verwaaid. Op de wegen en op het land zag je daardoor op de ene plek haast geen sneeuw en verder op een mooi wit tapijt verschijnen. Bovendien zag je dat de wind voor mooie structuren in de sneeuw heeft gezorgd. Juist die zijn leuk om te fotograferen.

Aangezien we hier in Oldambt niet vaak winterse taferelen hebben, heb ik het er vandaag maar van genomen en ben ik met de camera op pad gegaan. Een ritje door de polder leverde toch nog leuke winterse plaatjes op. Hoewel het zonnetje zich nog liet zien, was het wat temperaturen betreft weer eens afzien. Bij de foto’s hieronder geef ik verder geen tekst en uitleg. Ik denk dat een aantal lezers van dit bericht het een en ander wel zullen herkennen. 🙂

Kwelder bij de Carel Coenraadpolder
Winter in Carel Coenraadpolder
Sporen in de sneeuw Carel Coenraadpolder
Winters landschap in tegenlicht
Winters en weids landschap
Rollen in de sneeuw

2 gedachten over “Winterse taferelen

    • Hartelijk dank Geert!

      Leuk dat je weer op een bericht reageert. Het is inderdaad een mooi stukje Nederland. Hier mogen we best trots op zijn en dat ook laten zien. Ik deel in ieder geval met veel plezier mijn foto’s in de hoop dat met mij meer mensen de schoonheid van dit gebied zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *