Fraai licht in een herfstachtig bos

Dinsdag 3 november 2015

Na een aantal dagen in een klein wereldje te hebben geleefd, trok hier in Oldambt eindelijk de mist op. Heel voorzichtig kwam de zon weer tevoorschijn. Ik vond dit een goed moment om de herfstsfeer in het Midwolderbos vast te leggen. In het bos blijft de mist net even wat langer hangen. Wanneer de zon schijnt, zie je dan een fraai lichtspel tussen de bomen. Dit in combinatie met de warme herfstkleuren zijn mooie ingrediënten voor een foto.

Dat mijn bezoek aan het Midwolderbos niet voor niets is geweest, bleek al bij mijn aankomst toen ik langs de Ennemaborgh liep.

Lichtspel brugje bij de Ennemaborgh

De brug achter de Ennemaborgh in fraai lichtspel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als je door het bos loopt, waan je je in een sprookje. Alleen kabouters en feeën ontbreken hierin. Of laat ik het zo zeggen: misschien heb ik niet goed gekeken, want ik heb ze niet gezien…… ?

Sfeer in het herfstachtig Midwolderbos

Zonlicht door de bomen

Zonlicht tussen de bomen

 

 

 

 

 

 

Het bladerdak van de bomen krijgt in de herfst de mooiste kleuren. In het Midwolderbos vind je deze warme kleuren overal terug. In het voorjaar zie je overal in de natuur een frisse groene kleur. In het najaar verandert de natuur in mooie warme tinten. Het zonlicht zorgt ervoor dat deze kleuren meer tot hun recht komen.

Herfst in het Midwolderbos Bladerdak in warme tinten Doorkijkje in een herfstachtig Midwolderbos Weerspiegeling van de herfsttinten

En mocht je binnenkort weer door het bos lopen, let dan goed op. Wie weet wat je dan nog meer vindt, behalve eikels, kastanjes en paddenstoelen……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *