Drijbörg

Drieborg of in het Gronings Drijbörg is een mooie dijkdorp in de polders in Oldambt.

Ik heb mooie herinneringen aan mijn jeugd die ik in Drieborg heb doorgebracht. Toen ik ver in de twintig was, heb ik besloten uit Drieborg te vertrekken. Nu woon ik in Beerta, maar soms verlang ik toch nog even weer terug naar het mooie dijkdorp. Gelukkig woont onze moeder er nog steeds. Ik heb daarom een goede reden regelmatig even naar Drijbörg te gaan.

Dijkdorp Drieborg of ook Drijbörg

Toen ik er nog woonde, liep ik regelmatig met mijn herdershond richting Nieuw Statenzijl. Over de Kroonpolder naar de coupure in de Stadspolder en soms helemaal naar Nieuw Statenzijl. Dat waren mooie wandelingen. Nog steeds kom ik daar graag. Achter de coupure kun je rustig zitten genieten van de rust, de natuur en het gevoel van vrij zijn. Geen drukte en vooral nergens aan hoeven te denken. Heerlijk!

Stadspolder te Drieborg

Met mijn drone en camera ben ik de laatste tijd weer vaak in de polders in Oldambt te vinden. Het is een leuke bezigheid om daar met mijn drone te vliegen. Als je Drieborg en de Stadspolder vanuit de lucht ziet, dan vallen de prachtige vergezichten helemaal op. Zo ver als het oog reikt, zie je waardevolle landbouwgrond met allerlei soorten gewassen. En je ziet dat dit gebied niet voor niets de Graanrepubliek heet. Maar door het wijds uitzicht, kun je ook de afwisselende wolkenluchten zien. Afgelopen zaterdag reed ik naar Nieuw Statenzijl met de bedoeling daar te gaan fotograferen. Zover kwam het niet. Halverwege de Stadspolder zag ik de mooie lucht. Dat was dus auto aan de kant en drone in de lucht.

Mooie luchten in Stadspolder, Drieborg

Richting Drieborg lijkt de lucht wat dreigend

Helaas overheerste de bewolking snel (Stadspolder, Drieborg)

Tjonge, je moet daar maar wonen. 😉

 

 

2 gedachten over “Drijbörg

  1. Zeker is het er fijn wonen en ik kan het weten ben er geboren en getogen en nooit meer weggegaan. Ben zelf in de Kroonpolder geboren en op 6 jarige leeftijd zijn we verhuisd naar het dorp Drieborg zelf waar ik dus nu sinds bijna 57 jaar heerlijk woon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *