De eekhoorn

Het is nu meer dan een week geleden dat wij voor een weekend het mooie Oldambt hebben ingeruild voor de Veluwe. Op de Veluwe leven een aantal soorten dieren, die wij hier in Oldambt niet of erg weinig hebben. De eekhoorn is zo’n soort die op de Veluwe in grotere aantallen te vinden is.

De eekhoorn

Zo waren op het park, waar wij verbleven, veel eekhoorns te vinden. De eekhoorns zijn kennelijk op het park door de mensen behoorlijk met voedsel verwend. Zodra je een voederplek inrichtte, kwamen de eekhoorns er al op af. Dit maakte bovendien dat de eekhoorns niet erg schuw waren. Ook als je op het terras zat, kwamen de eekhoorns op de voederplekken af. Hierbij ging een enkeling zelfs zo ver om de tafel te checken op lekkernijen. Of je wel of niet aan die tafel zat te eten, maakte dan even niet uit.

Met de pluimoortjes en grote pluimstaart zijn eekhoorns leuk om te zien. Ze zijn erg handig met het eten van noten. Het verwijderen van de dop is voor een eekhoorn geen enkel probleem. Nootjes die hij niet direct nodig heeft, worden voor eventuele slechtere tijden tussen de bomen begraven. Daarnaast zijn eekhoorns in de bomen ware acrobaten. Het fotograferen van deze dieren leidt dan ook zeker niet snel tot verveling. Voor de liefhebbers deel ik hierbij een aantal foto’s van deze leuke dieren.

Eekhoorn met een nootje
De eekhoorn blijft wel alert
De eekhoorn is in de bomen een acrobaat
De eekhoorn in het struikgewas
Ook in het struikgewas is de eekhoorn alert
De eekhoorn checkt of er iets te halen valt

3 gedachten over “De eekhoorn

 1. Hoi Petra,
  mooi blog met gave foto’s. 👍
  En ja… eekhoorns hebben een hoge aaibaarheidsfactor en ze zijn een prima model, als ze tenminste een beetje meewerken.
  Wij hebben ze ook af en toe in de tuin, maar zo meewerkend als bij jouw zijn ze helaas niet.
  Een Drentse groet,
  Geert
  www,stieltjeskanaal.com

  • Hallo Geert,

   Hartelijk dank voor jouw compliment.

   Eekhoorns zijn inderdaad leuk als model. Een beetje voer elke dag op een vast tijdstip kan helpen om de eekhoorns over te halen om mee te werken. Ik heb gemerkt dat zij dat snel weten. Zij zijn echt niet alleen voor mij model gaan zitten. Ze kunnen namelijk schuw zijn. Misschien als je in jouw tuin voor de eekhoorns een voederplek inricht dat je ze regelmatig ziet en dat zij zich dan ook wat meer op hun gemak gaan voelen. Het fotograferen van deze leuke dieren komt dan vanzelf.

   Een hartelijke groet terug,

   Petra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *