Verlichte boerderijenroute Oldambt e.o.

In het weekend van 23 tot en met 25 november 2018 heeft LTO Noord in Oldambt en omstreken een “verlichte boerderijenroute” georganiseerd. Langs een 55 km lange route waren mooie boerderijen en karakteristieke panden en bouwwerken in de schijnwerpers gezet. Tevens hebben een aantal bedrijven dat weekend open huis gehouden. Je komt regelmatig bij een bedrijf langs zonder je te realiseren wat daar daadwerkelijk allemaal gebeurd. Dat was dan ook een mooie gelegenheid om even achter die deuren te kijken.

Ik heb de route voor een groot deel gereden met de bedoeling om een aantal prachtig verlichte boerderijen en panden te fotograferen. Na twee avonden hiervoor uitgetrokken te hebben, kwam ik tot de conclusie dat zo’n verlichte boerderijenroute wel een week had mogen duren om alles goed vast te kunnen leggen. Zeker als je van die gelegenheid ook gebruik wilt maken om bedrijven te bezoeken. Desalniettemin heb ik toch nog volgende foto’s kunnen maken.

Boerderij van fam. Leeuwma te Nieuw Beerta

Woonhuis fam. Tijdens te Nieuw Beerta

“Ebelsheerd” boerderij van fam. Blok te Nieuw Beerta

Boerderij fam. Struif te Nieuw Beerta

Boerderij Hoofdweg 2 te Nieuw Beerta

Boerderij van fam. Ten Have te Nieuw Beerta

Rentenierswoning Hoofdweg te Nieuw Beerta

Boerderij fam. Kremer te Finsterwolde

Rentenierswoning van fam. Schillhorn van Veen te Finsterwolde

Boerderij van fam. Huisman te Finsterwolde

Boerderij van fam. Huisman te Finsterwolde

Boerderij Goldhoorn 19 te Oostwold

Princehoeve van fam. Van den Aker te Oostwold

Boerderij “Woldsslenken” te Woldendorp

Dijkcoupure C.C. Polder / Reiderwolderpolder

 

 

 

 

 

 

 

Gelet op de lange lichtspoor in de polders elke avond tussen 17.00 uur en 22.00 uur kan geconcludeerd worden dat dit initiatief een enorm succes is geweest. Zelf vond ik het geweldig al die prachtige gebouwen en bouwwerken verlicht te zien. Dat een aantal bedrijven dat weekend de deuren voor het publiek open hadden, was natuurlijk helemaal top. Die ondernemers wil ik langs deze weg ook hartelijk danken voor hun gastvrijheid. Wat mij betreft krijgt dit een vervolg en mogen dergelijke bedrijven wel vaker letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers worden gezet.

3 gedachten over “Verlichte boerderijenroute Oldambt e.o.

 1. Hallo Petra,
  ik zag er al iets over op twitter 🙂 Het is een gave serie geworden zeg. Weer eens wat ‘anders’.
  Beetje bij mij uit de buurt, anders had ik de route zeker gereden.
  Groet, Geert

  • Hallo Geert,

   Hartelijk dank. Wat leuk dat je op deze serie reageert. Ik vond het erg leuk om de route te rijden en de boerderijen te fotograferen. Ik heb een topweekend gehad. Jammer dat het iets te ver voor jou was. Het was overigens wel de moeite waard.

   Groet,
   Petra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *